Här är jag – och jag älskar skaparprocessen!

Jag tror det är kombinationen av genuint hantverk och det estetiska uttrycket som fascinerar mig. Hur färgerna gifter sig med varandra och hur balans kan formas fram med hand, hjärna och hjärta!

Det är superroligt och givande för mig att sprida skaparkraft och kunskap vidare till dig som vill ha in konst och mer kreativitet i ditt liv. Även till dig som vill ta ditt konstnärskap steget vidare. Därför finns Skaparbubblan!

Skapandet är en stor del av mitt liv! Det har kommit att bli en livsstil där jag tillåter kreativiteten ta plats. Det är minst sagt en spännande resa som bjuder på vind i håret – både i medvind och motvind!
För mig är det precis lika viktigt att skapa impulsivt och spontant för stunden, som att också utforska och reflektera kring mitt konstnärliga uttryck. Det är liksom ett sökande efter bärande idéer!

Utöver mitt måleri arrangerar jag regelbundet Krokiträning och inspirerande Workshops för grupper och även Öppen Ateljé för kreatörer som vill måla tillsammans. Jag anordna också konstutställningar och tar mig gärna an konstrelaterade projekt.

Jag har bott i Skåne i större delen av mitt vuxna liv men jag är född och uppvuxen i Småland där min passion för att måla kom till liv i tidig ålder. Först blyert, sedan akvarell och därefter olja. Numera målar jag främst med akryl och en del äggoljetempera.

Idag bor jag, min man Sölve och våra två tonårsdöttrar nära havet och naturen i Rydebäck strax söder om Helsingborg. Jag har min atelje, Skaparbubblans studio och mitt lager med konstnärsmaterial i närheten. Under sommarhalvåret bor vi en del i Vejbystrand. Jag arbetar också som frilansande Art Director med olika kunduppdrag inom grafisk design och kommunikation.

Med dessa ord vill jag önska en riktigt härlig dag med en massa sol och värme till dig!
Varma hälsningar från Ingela

Fotocred Emma Ingolf – Photography & Storytelling