Välkommen till min blogg

A piece of Art Creation – Take a peek

Seahorses art

Kreativitet och balans i livet!

De där lyckobringande små varelserna som harmoniskt glider fram där nere i de tropiska haven. Jag menar sjöhästarna! För mig påminner de om att ha tålmod och att njuta av åkturen! Kreativitet och balans i livet – Det är just vad mina sjöhästar symboliserar!

Just nu kan du se ”Mr Mom it’s time to give birth” hos STUDIO i Malmö tillsammans med flera andra av mina inramade konsttryck. Utställningen pågår till 7 mars. Välkommen!

Solig lördagshälsning från Ingela

Pris och mer info om ”Mr mom” finns här

Mina konsttryck tillverkas i Sverige och materialet är arkivbeständigt konstpapper med matt satinyta av högsta kvalitet och pigmenterat bläck med mycket hög åldersbeständighet. Upplagorna är begränsade och mina konsttryck säljs med ram eller utan ram. 

Atelje på Råå

Lokalen är klar, och min!

Efter ett stort renoveringsarbete, så står den här… Fräsch från topp till tå. Helt redo och inflyttningsklar. Jag fick nycklarna nu precis. Vilken lycka! Här ska jag hålla till – på Råå som är ett mysigt litet kustsamhälle söder om Helsingborg. Det blir min atelje och showroom framöver. Under Julskyltningen på Råå, söndagen den 21 november håller jag kvällsöppet. Jag ska bara hinna flytta in först. 🙂

Välkommen att droppa in då och hälsa på och kolla in mitt lilla ställe, från kl 15! Med lite tur finns det både varma och kalla drycker kvar när du dyker upp. Jag håller öppet så länge det är folk ute och rör sig på gatorna.

…Samtidigt kommer lokalen också fungera som ”Skaparbubblans Studio – en trappa ner”. Här blir det puttriga konstnärsträffar, mustiga online-events och coola ateljehäng. Kul kul!

Hälsningar från Ingela

Konsthallen fylls med liv!

Helgen den 9-10 oktober ställer jag ut här på Spritan!

”Inpå Bara Kroppen” är en fräck utställning! Det är en mix av skisser, målningar och skulpturer där krokistudier och nakenmodeller varit förlaga. Vi är 25 utställare – både nybörjare och mer erfarna kreatörer och konstnärer.

Skaparbubblan är initiativtagare och arrangör för den här megastora samlingsutställningen i Ödåkra Konsthall – Bara naket! Vi håller öppet hela helgen 9-10 oktober kl 12-17 och det är fri entré in till konsthallen.

Välkommen till Ödåkra Konsthall på Fabriksgatan 2, Spritfabriken i Ödåkra, även kallad Spritan.

/Ingela 

The Mirror Pond – i nytt ljus!

Det var den här målningen som uppskattades allra mest under min senaste soloutställning i Mölle Stationshusgalleri. Originalet såldes ganska direkt och igår träffade jag Patrick igen och lämnades över tavlan – nu vackert inramad hos Bildåram på Råå. Tavlan ska pryda väggen i hans nya hem i Helsingborg och den betyder något alldeles speciellt för honom.

Nu finns alltså The Mirror Pond att beställa som konsttryck (sk Gicclé, fine art print) i begränsad upplaga. Numrerade och signerade av mig.


Så här går det till
Efter omsorgsfull studiofotografering av originalmålningen blir motivet hantverksmässigt hanterat genom tryck på arkivbeständigt konstpapper. Pappersytan är matt satin av högsta kvalitet. Det pigmenterade bläcket har mycket hög åldersbeständighet. Konsttrycket är såklart då tillverkat i Sverige – ett stenkast från min atelje. Sånt gillar man! 🙂

Måttet är 70×50 cm inkl den vita ytan runt själva motivet.

Ramen i bild ingår inte. Men den går att beställa genom mig. Leveranstiden på inramningen är cirka 1-3 veckor.

Citrusdofter från Soller

Här kommer du vidare till auktionen


Inspirationen till målningen kommer från reseäventyr runt Soller på Mallorca. Den lilla bergsbyn Soller som doftar ljuvligt från apelsinodlingar, mandel- och citronträd. Där har jag varit och målat i det oändliga i bergen och längs kusten, både själv och tillsammans med konstnärskollegor.

Det var så rogivande och uppiggande att skapa citrontavlan. Den kom till en försommar under klarblå himmel i växthusateljen på Anders-Pers Gård.

Sedan dess har citronerna lyst upp många olika platser i Skåne – både som utlånad konst till företag och till flera utställningar.

Men den hade ett högre syfte! Nu är citrontavlan med i stora välgörenhetsauktionen Konst för Livet.

Alla verk är donerade av konstnärerna och alla intäkter hjälper Barncancerfonden att bekämpa barncancer och se till att barn och familjer får den vård och omsorg som de behöver.

Den 9 maj avslutas auktionen och jag håller tummarna för att vi tillsammans får ihop en betydande summa. Här kommer du vidare till auktionen och direkt till min tavla. Men det finns en massa annat fint att buda på också! 

Även om namnet på min tavla är ”Costa de Amalfi” – Amalfikusten i Italien där de finaste och sötaste citronerna sägs växa – så är det Soller på Mallorca som inspirerat!

Fredagshälsningar från mig! 

Här kan man ta en titt på min hemsida där min konst finns samlad.



Livemåleri & Ateljehäng

Jag tar min abstrakta målning vidare några steg. Häng med och följ processen online. Ta del av när jag kommer vidare med en abstrakt målning. Jag hoppas kunna bjuda på mycket inspiration och en del kunskap kring måleriets utmaningar.

Ingelas livemåleri & Ateljehäng

Tävla om kraftfull tavla

Nu är det läge för en tävling igen! En vinnare utses fredagen den 26 februari. Vinsten är den inramade postern med motivet ”Bulletproof”. Motivet är den färgstarka skapelse här ovanför. Jag tycker den skänker både sans och. Samtidigt som den alstrar kraftfullhet och självsäkerhet. // Lycka till!

Ta dig vidare till tävlingen

Tävla om tavlan!

”Evening Glort Vejbystrand”, by Ingela Dahlgren

Vill du vara med och tävla om tavlan! Vinsten är den inramade postern med motivet ”Evening Glory Vejbystrand” med yttermåtten 40 x 30 cm. En vinnare utses söndagen den 3:e advent. Du är med och tävlar genom att svara på frågan ”Vilken plats i Sverige tycker du är allra vackrast och varför?”  Gå in till tävlingen här >

Lycka till!

Originalet målades under en magiskt vacker midsommarvecka ett stenkast från kustlinjen vid fäladen i Vejbystrand. ”Målningen är en hyllning till Greta Thunberg för hennes mod att uppmana vuxenvärlden att lyssna på klimatforskarna och att stå upp bakom forskningen”.

Nytt läge för kreativiteten!

Numera finns jag med min atelje och även med Skaparbubblans olika verksamheter under ett och samma tak på Vasatorpsvägen 1E i Helsingborg, i delar av de lokaler som Helsingborgs Dagblad tidigare hade sina redaktioner och tryckeri (i grova drag finns jag i området mellan Fredriksdal museer & trädgårdar och polishuset 🙂

Om du vill komma förbi och hälsa på mig och ta en titt på mina målningar eller om du vill måla ihop på något sätt så är du varmt välkommen! Kanske är du själv kreatör som söker samarbeten, behöver inspiration eller vill handla akrylfärg, målarduk, penslar och annat i min lagershop. 

Oavsett vilket så vore det bra att du hör av dig innan du kommer, så att jag med säkerhet är på plats och även för att jag ska kunna förbereda lite.  

Varma och färgsprakande höstkramar från mig!

/Ingela

Här klickade det!

Hos Style Urbanized finns numera flera av mina limited edition artprints tillsammans med unika smycken, klassiska kläder för kvinnor och ljuvliga dofter till hemmet. Christine driver shoppen och är en cool lady som jag lärt känna. Hon är en mästarinna på att handplocka produkter från fantastiska märken världen över och nu har hon hittat mig och mina konsttryck. ⭐️ Jag är superexalterad över vårt samarbete och jag råkar dessutom veta att man kan få 30% rabatt första gången man handlar någonting ur hennes sortiment. Bra va!

Naturskönt!

Vilken naturvacker matchning det blev! Karolin & Magnus önskade sig en av mina originalmålningar i bröllopspresent av sin familj. Igår kväll var jag hemma hos det nygifta paret och lämnade över tavlan och fick samtidigt besöka deras trevliga hem och magiska kökssektion där ”Evening Glory Vejbystrand” nu fått en hedersplats.

Tack Karolin för lånet av den harmoniska hemma-hos-bilden och tack för att ni valde min målning. Jag tycker att den fick helt rätt hem!

Här kan den nyfikne slå ett öga på fler av mina konstverk!

We did it!

24 timmar och 7 personer tog det. Trots en mycket regnig fredag hann vi klart till kl 16:00 idag då vi hade vår deadline. Supernöjda är vi allihop som tillsammans målat den här stora målningen som är 5 meter bred och nu kommer att sprida glädje över Kristianstad. Det fanns utmaningar – men vi klarade det galant! Tack Caroline och Jens Thor från We are Thor som tog oss framåt tillsammans.

Självklart målade vi med ”min” akrylfärger. Jag var också på plats med alla färgnyanser från Amsterdams sortiment av akrylfärger. Likt en minimässa. Vi är på Garden Art Party hos ArtQueen i Kristianstad, på Art Castle. Ett fantastiskt och kreativt ställe, väl värt att besöka!

Vi finlirar och tar fram skuggor.
Jens från We are Thor leder gruppen!
Minimässa på plats med färgerna på Garden Art Party i Kristianstad.

Skaparbubblan

Genom åren har jag fått många frågor om min målarresa. Frågor som: Hur gör du för att tjäna pengar på ditt konstnärskap? Vad menar du med att du är kommersiell konstnär? Hur ska jag kunna marknadsföra min konst själv? Raden av frågor är lång.

Snart släpper jag atelje.skaparbubblan.se som är ett digitalt rum för oss som vill mer med vårt konstnärskap.
Keep an eye open! 

Skaparbubblan finns redan nu på Facebook och Instagram för den som är nyfiken.

 

Alla konstnärssjälar där ute som vill leva sin dröm – Vi hörs vidare!

Hälsningar från Ingela

Workshop en helg i mars

BOOSTA DIN KREATIVITET – OCH MÅLA
13-15 mars 2020 i Helsingborg

Kom igång med ditt måleri, få inspiration och rekreation på landet i ett prunkande glashus med flödande dagsljus. Du är troligtvis nybörjare inom akrylmåleri och behöver pepp för att greppa penseln. Workshopen handleds av Ingela Dahlgren som är kreatör och konstnär på ArtCreation.

Helgens agenda ser ut så här:

– Lekfullt måleri (alla kan måla)
– Grunderna i akrylmåleri och färglära (basic)
– Ta del av kom-igång-demo (abstrakt)
– Akrylmåleriets möjligheter (testa, testa, testa)
– Gruppövningar (en smula utmaning)

13 mars – Fredag kl 18-20
14 mars – Lördag kl 10-17
15 mars – Söndag kl 11-15

Gå vidare och anmäl dig här >

Färgglada hälsningar från Ingela

Till barn med cancer!

Tack Team Rynkeby för att ni arrangerar konstauktionen Konst för livet” och mycket mer därtill, till förmån för Barncancerfonden.

I år skänker jag ett stort stycke citrontavla. Fram tills auktionen drar igång den 28 mars (på Radisson Blu Metropol Hotel i Helsingborg samt online på Stockholms Auktionsverk), så finns den att beskåda live på Mindpark i Helsingborg vid trappan upp mot våning 2.

#barncancerfonden #teamrynkebygodmorgonhbg #mindpark #radissonblumetropolhotel #helsingborg

”Costa di Amalfi” – ett stort stycke citrontavla som jag skänker till konstauktionen
Konst för livet till förmån för Barncancerfonden