Välkommen till min blogg

A piece of Art Creation - Take a peek
 
Lokalen är klar, och min!

Lokalen är klar, och min!

Efter ett stort renoveringsarbete, så står den här… Fräsch från topp till tå. Helt redo och inflyttningsklar. Jag fick nycklarna nu precis. Vilken lycka! Här ska jag hålla till – på Råå som är ett mysigt litet kustsamhälle söder om Helsingborg. Det blir min atelje och showroom framöver. Under Julskyltningen på Råå, söndagen den 21 november håller jag kvällsöppet. Jag ska bara hinna flytta in först. 🙂

Välkommen att droppa in då och hälsa på och kolla in mitt lilla ställe, från kl 15! Med lite tur finns det både varma och kalla drycker kvar när du dyker upp. Jag håller öppet så länge det är folk ute och rör sig på gatorna.

…Samtidigt kommer lokalen också fungera som ”Skaparbubblans Studio – en trappa ner”. Här blir det puttriga konstnärsträffar, mustiga online-events och coola ateljehäng. Kul kul!

Hälsningar från Ingela

Konsthallen fylls med liv!

Konsthallen fylls med liv!

Helgen den 9-10 oktober ställer jag ut här på Spritan!

”Inpå Bara Kroppen” är en fräck utställning! Det är en mix av skisser, målningar och skulpturer där krokistudier och nakenmodeller varit förlaga. Vi är 25 utställare – både nybörjare och mer erfarna kreatörer och konstnärer.

Skaparbubblan är initiativtagare och arrangör för den här megastora samlingsutställningen i Ödåkra Konsthall – Bara naket! Vi håller öppet hela helgen 9-10 oktober kl 12-17 och det är fri entré in till konsthallen.

Välkommen till Ödåkra Konsthall på Fabriksgatan 2, Spritfabriken i Ödåkra, även kallad Spritan.

/Ingela 

The Mirror Pond – i nytt ljus!

Det var den här målningen som uppskattades allra mest under min senaste soloutställning i Mölle Stationshusgalleri. Originalet såldes ganska direkt och igår träffade jag Patrick igen och lämnades över tavlan – nu vackert inramad hos Bildåram på Råå. Tavlan ska pryda väggen i hans nya hem i Helsingborg och den betyder något alldeles speciellt för honom.

Nu finns alltså The Mirror Pond att beställa som konsttryck (sk Gicclé, fine art print) i begränsad upplaga. Numrerade och signerade av mig.


Så här går det till
Efter omsorgsfull studiofotografering av originalmålningen blir motivet hantverksmässigt hanterat genom tryck på arkivbeständigt konstpapper. Pappersytan är matt satin av högsta kvalitet. Det pigmenterade bläcket har mycket hög åldersbeständighet. Konsttrycket är såklart då tillverkat i Sverige – ett stenkast från min atelje. Sånt gillar man! 🙂

Måttet är 70×50 cm inkl den vita ytan runt själva motivet.

Ramen i bild ingår inte. Men den går att beställa genom mig. Leveranstiden på inramningen är cirka 1-3 veckor.

Citrusdofter från Soller

Här kommer du vidare till auktionen


Inspirationen till målningen kommer från reseäventyr runt Soller på Mallorca. Den lilla bergsbyn Soller som doftar ljuvligt från apelsinodlingar, mandel- och citronträd. Där har jag varit och målat i det oändliga i bergen och längs kusten, både själv och tillsammans med konstnärskollegor.

Det var så rogivande och uppiggande att skapa citrontavlan. Den kom till en försommar under klarblå himmel i växthusateljen på Anders-Pers Gård.

Sedan dess har citronerna lyst upp många olika platser i Skåne – både som utlånad konst till företag och till flera utställningar.

Men den hade ett högre syfte! Nu är citrontavlan med i stora välgörenhetsauktionen Konst för Livet.

Alla verk är donerade av konstnärerna och alla intäkter hjälper Barncancerfonden att bekämpa barncancer och se till att barn och familjer får den vård och omsorg som de behöver.

Den 9 maj avslutas auktionen och jag håller tummarna för att vi tillsammans får ihop en betydande summa. Här kommer du vidare till auktionen och direkt till min tavla. Men det finns en massa annat fint att buda på också! 

Även om namnet på min tavla är ”Costa de Amalfi” – Amalfikusten i Italien där de finaste och sötaste citronerna sägs växa – så är det Soller på Mallorca som inspirerat!

Fredagshälsningar från mig! 

Här kan man ta en titt på min hemsida där min konst finns samlad.