Här är Ingela – Konstnär & Inspiratör

Här är Ingela – Konstnär & Inspiratör

Här är jag – och jag älskar skaparprocessen!

Jag tror det är kombinationen av genuint hantverk och det estetiska uttrycket som fascinerar mig. Hur färgerna gifter sig med varandra och hur balans kan formas fram med hand, hjärna och hjärta!

Det är superroligt och givande för mig att sprida skaparkraft och kunskap vidare till dig som vill ha in konst och mer kreativitet i ditt liv. Även till dig som vill ta ditt konstnärskap steget vidare. Därför finns Skaparbubblan!

Skapandet är en stor del av mitt liv! Det har kommit att bli en livsstil där jag tillåter kreativiteten ta plats. Det är minst sagt en spännande resa som bjuder på vind i håret – både i medvind och motvind!
För mig är det precis lika viktigt att skapa impulsivt och spontant för stunden, som att också utforska och reflektera kring mitt konstnärliga uttryck. Det är liksom ett sökande efter bärande idéer!

Utöver mitt måleri arrangerar jag regelbundet Krokiträning och inspirerande Workshops för grupper och även Öppen Ateljé för kreatörer som vill måla tillsammans. Jag anordna också konstutställningar och tar mig gärna an konstrelaterade projekt.

Jag har bott i Skåne i större delen av mitt vuxna liv men jag är född och uppvuxen i Småland där min passion för att måla kom till liv i tidig ålder. Först blyert, sedan akvarell och därefter olja. Numera målar jag främst med akryl och en del äggoljetempera.

Idag bor jag, min man Sölve och våra två tonårsdöttrar nära havet och naturen i Rydebäck strax söder om Helsingborg. Jag har min atelje, Skaparbubblans studio och mitt lager med konstnärsmaterial i närheten. Under sommarhalvåret bor vi en del i Vejbystrand. Jag arbetar också som frilansande Art Director med olika kunduppdrag inom grafisk design och kommunikation.

Med dessa ord vill jag önska en riktigt härlig dag med en massa sol och värme till dig!
Varma hälsningar från Ingela

Fotocred Emma Ingolf – Photography & Storytelling

Kreativitet och balans i livet!

Kreativitet och balans i livet!

De där lyckobringande små varelserna som harmoniskt glider fram där nere i de tropiska haven. Jag menar sjöhästarna! För mig påminner de om att ha tålmod och att njuta av åkturen! Kreativitet och balans i livet – Det är just vad mina sjöhästar symboliserar!

Just nu kan du se ”Mr Mom it’s time to give birth” hos STUDIO i Malmö tillsammans med flera andra av mina inramade konsttryck. Utställningen pågår till 7 mars. Välkommen!

Solig lördagshälsning från Ingela

Pris och mer info om ”Mr mom” finns här

Mina konsttryck tillverkas i Sverige och materialet är arkivbeständigt konstpapper med matt satinyta av högsta kvalitet och pigmenterat bläck med mycket hög åldersbeständighet. Upplagorna är begränsade och mina konsttryck säljs med ram eller utan ram. 

Lokalen är klar, och min!

Lokalen är klar, och min!

Efter ett stort renoveringsarbete, så står den här… Fräsch från topp till tå. Helt redo och inflyttningsklar. Jag fick nycklarna nu precis. Vilken lycka! Här ska jag hålla till – på Råå som är ett mysigt litet kustsamhälle söder om Helsingborg. Det blir min atelje och showroom framöver. Under Julskyltningen på Råå, söndagen den 21 november håller jag kvällsöppet. Jag ska bara hinna flytta in först. 🙂

Välkommen att droppa in då och hälsa på och kolla in mitt lilla ställe, från kl 15! Med lite tur finns det både varma och kalla drycker kvar när du dyker upp. Jag håller öppet så länge det är folk ute och rör sig på gatorna.

…Samtidigt kommer lokalen också fungera som ”Skaparbubblans Studio – en trappa ner”. Här blir det puttriga konstnärsträffar, mustiga online-events och coola ateljehäng. Kul kul!

Hälsningar från Ingela

Konsthallen fylls med liv!

Konsthallen fylls med liv!

Helgen den 9-10 oktober ställer jag ut här på Spritan!

”Inpå Bara Kroppen” är en fräck utställning! Det är en mix av skisser, målningar och skulpturer där krokistudier och nakenmodeller varit förlaga. Vi är 25 utställare – både nybörjare och mer erfarna kreatörer och konstnärer.

Skaparbubblan är initiativtagare och arrangör för den här megastora samlingsutställningen i Ödåkra Konsthall – Bara naket! Vi håller öppet hela helgen 9-10 oktober kl 12-17 och det är fri entré in till konsthallen.

Välkommen till Ödåkra Konsthall på Fabriksgatan 2, Spritfabriken i Ödåkra, även kallad Spritan.

/Ingela